I pressefella: Kan oppleves håpløst eller som en fest

Blodet frøs til is. Det var som et kuldegys. Det var telefonen du ikke ville ha. Journalisten var på sporet.

Det er ikke mine ord. Det er ord fra virkeligheten. Ord hvisket fram til meg. Bedriftslederen skulle gjerne skrudd klokka tilbake. Tilbake til før den dagen. Dagen han opplevde å miste kontrollen.

Han hadde tenkt på muligheten. Han var forberedt, men han hadde ingen klar mediestrategi. Den oppringningen skulle han ønsket han håndterte annerledes og bedre. Det handlet om mer enn åpenhet og sannhet.

Andre forteller at de ikke når gjennom. De sitter på gode historier. De er selv gode historier, men journalistene viser total ignoranse. Det er i alle fall slik det oppleves.

Forklaringen kan være annerledes sett fra redaksjonslokalene. Den er ofte det. Journalister lever tross alt av og for å finne de gode historiene. Noen kobler det til «ting som ikke er bra, der noe har gått galt».

Andre leter systematisk etter «de gode historiene». De ser ikke nødvendigvis etter «alt som er negativt». De leter etter historiene folk vil elske å lese. De ser etter det unike.

For deg som kan bli objektet eller kanskje enda mer skummelt: subjektet krise, så handler det om å være forberedt. Det handler om at du ikke kan stikke hodet i sanden. Strutsens problemløsning er ikke innafor.

Tradisjonelle og redaktørstyrte medier er viktige. De bærer historiene med høy troverdighet. Gjennomslaget er kraftig. Makt og myndighetspersoner er kjerneleserne. Det er viktige kanaler.

Du må tåle sannheten, men du skal ikke finne deg i hva som helst. Du er ikke rettighetsløs – og det er etablert et sett med kjøreregler. I tillegg er det lov å være forberedt, ha strategier for kommunikasjon.

Trenger du noen å sparre med, og noen å få hjelp av, enten det handler om å bryte lydmuren eller å være så forberedt du kan for å møte de mest utenkelige situasjonene, så kan Spinner Kommunikasjon hjelpe deg.