Sannheten skal fram

Hold deg til sannheten. Alltid. I alle situasjoner. Og vær tilgjengelig. Holder du deg til disse to reglene så er mye på plass.

Det er ikke bra å snakke sant og være en drittstøvel, men det er bedre enn å lage en fiktiv virkelighet i kombinasjon med verdens hyggeligste person. Du kan ikke smiske deg unna sannheten.

Innhold du selv velger å gå ut med på din blogg, på din side på Facebook, i kommentarfelt eller andre steder, skal tjene det inntrykket du ønsker å etterlate. Annerledes er det når andre setter dagsorden.

Du kan ta styring over dagsorden, men noen ganger er det andre som har hånda på rattet. Da kan du ikke som bedriftsleder ta strutsens strategi. Du kan ikke stikke hodet i sanden. Du kan ikke stikke deg bort. Du kan heller ikke gjemme deg.

I slike situasjoner er det to regler som gjelder: Du må snakke sant og du må være tilgjengelig.

Bare unntaksvis må du stille «på teppet på sekundet». Du kan skaffe deg handlingsrom. Du kan skaffe deg tid, informasjon, hva det hele dreier seg om, og du trenger ikke stå helt alene.

Tre nyttige stikkord er: 1) Åpenhet. 2) Sannhet, og 3) hvilket inntrykket vil du at folk skal sitte igjen med.

I kommunikasjon er det mange virkemidler. Noen er gode. Andre er livsfarlige. Bruk av humor, personlig form, varme, utløse følelser og skape handling kan være på pluss-siden, men husk at humor kan være litt balansegang på slak linje.

Ironi er derimot aldri innafor. Det handler om linedanserens kunst. Ironiens rom er trangt. Da trenger du få mottakere, folk du ser i øya som du kan lese ansiktet og kroppsmimikken til, og som du kjenner, men er kommunikasjonen skriftlig så dropp det.

Må du på banen. Får du henvendelser du må forholde deg til, men du er uforberedt, du har kanskje egentlig ikke tid, eller du opplever ubehag så husk at du aldri er mer alene enn du gjør deg selv.

All kommunikasjon og alle henvendelser er en mulighet til å plante ditt fotavtrykk og det inntrykket du vil at folk skal sitte igjen med. Spinner Kommunikasjon AS er klar til å hjelpe da du trenger det.