Kurs i presse- og mediehåndtering

Noen er født til å få en mikrofon stukket opp i fjeset. De er naturtalenter som på strak arm leverer så godt at TV-seerne overbevises.

De færreste havner i TV-ruta. Mer vanlig er det å få en henvendelse fra en nettjournalist, en som kanskje har to kjappe spørsmål og som deretter lager en nyhetssak du ikke kjenner igjen. Så tenker du: Det skal aldri mer skje. Jeg skal aldri mer gi ett eneste intervju.

Da har det gått galt, veldig galt. Det er ikke bra for noen.

Det kan være greit å kjenne til noen kjøreregler. De finnes. Du har noen rettigheter, og det er noen klare forventninger hos redaksjoner som tar kontakt. Det handler ikke om venn og fiende. Det handler om profesjonalitet.

Journalister er ikke – eller skal ikke – være skremmende. Her er kurset for deg som trenger trygghet, som vil vite hva som gjelder, hvor grensene går, hvilke forventninger som ligger der og hvordan du kan gjøre forespørselen fra journalisten til det beste som har hendt for din bedrift den dagen.

Så handler det naturligvis om når du selv vil ha ut en god nyhet, og når journalisten tar kontakt om noe du absolutt ikke vil snakke om. Det trenger heller ikke være skummelt. Da gjelder det å ha trygghet. Det får du gjennom å være godt forberedt. Det kan Spinner Kommunikasjon hjelpe deg med.