Seks kjappe til sjefintervju

Har du fått en fremskutt jobb som toppsjef og lokalavisa ringer for å få et intervju, har du en gyllen mulighet til god omdømmebygging.

Samtidig kan det gå galt. Det skjer heldigvis sjelden, men det forekommer.

Her skal du få seks knagger du kan ta med deg til et sånt intervju. Følger du disse knaggene er mye gjort for at det skal gå bra.

1) Vær ydmyk.

2) Fremstå lyttende og samlende.

3) Vær raus.

4) Snakk pent om dem du skal lede. Gi kred og snakk folk opp.

5) Ikke pynt på historien. Beskriv gjerne egen rolle beskjedent.

6) Unngå selvskryt.

Be gjerne om å få lese saken før den trykkes. Det du eier er dine egne sitater. I en av lokalavisene i Drammen en lørdag i høst så vi et intervju med en toppsjef som går av. På forsiden slo lokalavisa opp denne tittelen: «– Livet er gøy i motbakker».

Det er gøy og energigivende å ha mestret motbakkene, men hvor gøy det er i selve motbakken er et annet spørsmål. Det kan selvsagt være energigivende å bruke all erfaring og kunnskap og så mestre utfordringen, men at det aller mest handler om «gøy» i selve motbakken, vil neppe så mange skrive under på.

Ønsker du råd, før møter med journalister eller i andre sammenhenger, er Spinner Kommunikasjon til for deg.

Ukentlig nyhetsbrev

Spinner Kommunikasjon leverer nyhetsbrev hver uke. Der handler det både om å gi tips om god kommunikasjon og oversikten du trenger om du vil følge med på det viktigste innen verdiskapning og samfunnsutvikling i Drammens-området.

Nyhetsbrevet for uke 48 inneholder seks viktige arrangement. Det er arrangement du kan gå på eller følge med på.

Følger du denne lenken kan du selv sjekke, og også opprette abonnement på ditt nyhetsbrev.